Україна і світ

Карабах та Україна: спільний ворог об’єднує Азербайджан для допомоги українцям

Азербайджан активно підтримує Україну в подоланні наслідків ракетних обстрілів. Допомогти Україні побороти енергетичну кризу Баку намагається і на офіційному рівні, і в рамках громадських ініціатив.

Уряд країни прийняв рішення про передачу нам необхідного обладнання, повідомляє 24 канал.

Понад 170 підписників телеграм-каналу AZfront в містах Баку, Сумгаіт і Гянджа за короткий термін зібрали понад €40 тис. на закупівлю 15 промислових генераторів.

Активісти оплатили також доставку вантажу, і генератори вже встановили в населених пунктах Харківщини, де критична інфраструктура найбільше постраждала від атак агресора.

Офіційна допомога уряду Азербайждану, за словами експертів, також досить вагома.

– Станом на зараз це вже 122 генератори і 45 трансформаторів, які передані централізовано. При цьому, щоб їх передати, не треба було робити жодних донорських конференцій, ніяких заяв, достатньо було буквально однієї телефонної розмови міністрів енергетики України та Азербайджану, щоб протягом двох тижнів необхідне обладнання вже опинилося в нашій країні, – зазначив політолог Ігор Чаленко. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку фахівців, Азербайджан, як ніхто інший, розуміє Україну, бо також вже багато років намагається викорінити сепаратизм, породжений Росією.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-04 19:34:15

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин