Україна і світ

Канада оголосила про нові санкції проти режиму Лукашенка

Канада оголосила про нові санкції проти адміністрації правителя Білорусі Олександра Лукашенка за підтримку війни Росії проти України.

Як йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ Канади, під санкції потраплять ще 22 білоруських чиновники, а також 16 білоруських компаній, що займаються військовим виробництвом, технологіями, інжинірингом, банківською справою та залізничними перевезеннями.

У своїй заяві Міністр закордонних справ Канади Мелані Джолі звинуватила режим Лукашенка в тому, що він “дозволив своїй території слугувати стартовим майданчиком для кричущих нападів Росії на Україну”.

Зокрема, серед білоруських чиновників є й ті, хто був “причетний до розміщення і транспортування російського військового персоналу і техніки, що брали участь у вторгненні в Україну”.

Таким чином, Білорусь “уможливлює порушення прав людини російським режимом в таких місцях, як Буча, Ізюм і Маріуполь, і сприяє болю і стражданням мільйонів людей по всьому світу, які є результатом озброєння президентом Путіним продовольства і енергії”, продовжила Мелані Джолі.

Нещодавно у Державній прикордонній службі України повідомили, що Білорусь використовує потужні засоби радіолокаційної боротьби, аби ускладнити ЗСУ спостереження за кордонами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До того ж в Білорусі постійно прагнуть звинуватити у чомусь Україну, створюючи провокації.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-23 01:43:19

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин