Україна і світ

Калініна серед 25 найсильніших тенісисток світу

Українська тенісистка Ангеліна Калініна вперше у кар’єрі піднялася до 25 найкращих згідно з рейтингом Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Вона покращила своє становище на 22 позиції та повернула собі звання першої ракетки України. Нині Калініна є 25-ю ракеткою світу, що є її особистим рекордом у світовому заліку.

Марта Костюк піднялася на одну сходинку і тепер на 39-му місці. Покращила своє становище й Леся Цуренко, яка піднялася на п’ять позицій і тепер йде 63-ю. Ще одна українка із першої сотні Катерина Байндль на 80-й сходинці.

Колишня перша ракетка України Еліна Світоліна зараз посідає 508-ме місце.

До Калініної лише п’ятьом українкам вдалося потрапити до 25 найсильніших тенісисток світу: Еліні Світоліній, Олені Бондаренко, Лесі Цуренко, Даяні Ястремській та Наталії Медведєвій.

За свою кар’єру Ангеліна виграла 15 одиночних турнірів ITF та один WTA 125 у Ліможі у 2022 році. Вона двічі грала у фіналах турнірів WTA – у Будапешті у 2021 році на турнірі серії 125 та у Римі минулого тижня на турнірі серії 1000, під час якого відмовилася продовжувати матч проти тенісистки з Казахстану Єлени Рибакіної через травму.

Лідеркою рейтингу залишається польська тенісистка Іга Свьонтек, другою йде білоруска Аріна Соболенко, трійку замикає американка Джессіка Пегула.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-22 13:37:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин