Україна і світ

Кабмін зобов’язав бізнес до середини січня-2023 отримати ліцензії

Термін роботи бізнесу за введеним під час війни декларативним принципом, без отримання ліцензій та дозволів, обмежується шістьма місяцями – приблизно до середини січня 2023 року.

Відповідну постанову №778 ухвалив Кабінет міністрів на засіданні 7 липня.

– Протягом зазначеного терміну (шість місяців з дня набрання чинності цієї постанови, – Ред.) підприємства для подальшого провадження такої діяльності повинні отримати відповідні дозвільні документи у порядку, строки та на умовах, передбачених законодавством, – йдеться у документі.

Постанова також розширила перелік видів господарської діяльності, які не можуть здійснюватись на підставі подання декларації в умовах воєнного стану. Зокрема, до нього включено імпорт лікарських засобів, оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами, медичну практику.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

До переліку також додано:

  • діяльність у сфері електроенергетики, на ринку природного газу, централізованого водопостачання та водовідведення, теплової енергії;
  • діяльність з розробки, виготовлення, постачання спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв’язку та негласного отримання інформації;
  • ввезення в Україну та вивезення за її межі об’єктів тваринного та рослинного світу.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-12 01:57:22

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин