Україна і світ

Кабмін заборонив здійснювати публічні закупівлі у компаніях, які пов’язані з РФ та Білоруссю – Підласа

12 жовтня 2022 року Кабмін ухвалив рішення про заборону здійснення публічних закупівель у компаніях, які пов’язані з РФ, Білоруссю та резидентами цих країн.

Про це повідомила заступниця голови Комітету з питань економічного розвитку Роксолана Підласа.

Як відомо, у серпні 2022 року Верховна Рада України делегувала Кабміну право визначати особливості здійснення публічних закупівель на час дії правового режиму воєнного стану.

Відповідні зміни були внесені до закону України Про публічні закупівлі.

– В системі закупівель працюють понад 35 тис. державних та комунальних органів влади та підприємств, які купують товари і послуги. На жаль, не всі звернули увагу чи змогли уникнути закупівель у компаній, пов’язаних з Росією та Білоруссю.

За оцінками аналітиків проекту YouControl, протягом березня-липня 2022 року компанії, які мають у своїй структурі власності учасників чи бенефіціарів із Росії та Білорусі стали переможцями тендерів на суму 151 млн грн, – розповіла Роксолана Підласа.

Підласа наголосила, що відтепер державним замовникам буде заборонено здійснювати закупівлі у постачальників, які пов’язані з РФ чи Білорусією.

Зокрема мова йде про державні компанії, юридичних та фізичних осіб, які зареєстровані у Росії та Білорусі, а також про юридичних осіб, де кінцевими бенефіціарними власниками є резиденти цих країн.

Крім того, також забороняється закупівля товарів, які походять з Росії і Білорусії.

Підласа наголосила, що жодна українська гривня не повинна бути використана для фінансування російської агресії проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Роксолана Підласа

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-13 19:58:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин