Україна і світ

Кабмін ухвалив бюджет Пенсійного фонду на 2022 рік: як розподілять фінанси

Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду України (ПФУ) на 2022 рік.

– Це рішення забезпечить безперервність та своєчасність пенсійних виплат і надалі, з урахуванням особливостей завершення бюджетного періоду, – йдеться на сайті Урядового порталу.

Ухвалений бюджет ПФУ визначає загальну суму доходів бюджету Пенсійного фонду України на 2022 рік у сумі 594,2 млрд грн, з яких власні надходження становлять 386,5 млрд грн.

– Зокрема, 355,6 млрд грн – сума єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, розподілена на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Ще 207,7 млрд грн – це кошти Державного бюджету України на фінансове забезпечення виплати пенсій, надбавок та підвищень, призначених за пенсійними програмами (у тому числі 0,815 млрд грн на виплату щорічної разової допомоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань) та дефіциту коштів Пенсійного фонду України у розмірі 18,2 млрд грн, – повідомляється на сайті.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зазначається, що видатки бюджету ПФУ на 2022 рік передбачено у розмірі 594,2 млрд грн і враховують всі соціальні зобов’язання для забезпечення своєчасних виплат пенсіонерам у повному обсязі.

– Попри вкрай складну ситуацію, в якій опинилася економіка і публічні фінанси України у 2022 році внаслідок повномасштабної збройної агресії росії, Уряд продовжує в повній мірі виконувати всі свої соціальні зобов’язання та підтримувати громадян, які потребують захисту держави у цей складний час. Зокрема, Урядом в повному обсязі здійснюються пенсійні виплати, – додає Урядовий портал.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-19 00:43:46

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин