Україна і світ

Кабмін скасував податки на ввезення генераторів, обігрівачів та трансформаторів

Кабінет міністрів вирішив скасувати податки на ввезення генераторів, трансформаторів, акумуляторів та іншого подібного обладнання.

Про це у вступній промові під час засідання уряду у вівторок, 8 листопада, сказав прем’єр Денис Шмигаль.

Від сплати ПДВ та ввізного мита будуть звільнені важливі для проходження цього опалювального сезону товари.

Йдеться про газогенератори, електричні двигуни та генератори, електрогенераторні установки та обертові електричні перетворювачі, трансформатори, електричні акумулятори, електричні водонагрівачі та обігрівачі, а також деякі інші товари для енергетики та забезпечення тепла.

— Це важливо, аби зараз прискорити ремонти, покращити забезпечення світлом, і теплом, задовільнити попит населення а також зменшити ціни на відповідну продукцію, – сказав прем’єр.

Шмигаль розповів, що закачування в наші газосховища також продовжується. Станом на сьогодні в запасах є 14,6 млрд кубічних метрів газу. 98% цього ресурсу — це український газ, і 2% належить нерезидентам.

Компанія Укргазвидобування за дев’ять місяців цього року видобула майже 10 млрд кубічних метрів природного газу. Попри війну й усі виклики, це лише на 2% менше, ніж було видобуто за цей же період минулого року. На складах ТЕС і ТЕЦ є 1,5 млн тонн вугілля, що майже вдвічі більше, ніж необхідні гарантовані запаси.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також підтримкою з боку уряду для всіх українців на цю зиму є мораторій на підвищення всіх комунальних тарифів, зокрема тарифів на тепло, які складають узимку більшу частину платіжки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-08 20:03:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин