Україна і світ

Ймовірно, у лютому. Російська армія готується до нового великого наступу – Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що російські окупанти можуть розпочати новий великий наступ вже початку наступного року.

Про це він сказав в інтерв’ю The Guardian.

За словами глави Міноборони, хоч Україна тепер може успішно захищатися від ракетних ударів Росії по ключових інфраструктурах, включаючи енергосистему, з’являються докази того, що Кремль готує новий широкий наступ.

Резніков зазначив, що Росія мобілізувала близько 300 000 солдатів. 150 тисяч Москва вже використовує для посилення своїх підрозділів, а решту – ретельно готує до майбутніх наступів.

Друга частина мобілізованих, приблизно 150 000 осіб, приступила до навчальних курсів у різних таборах. Вони готуються щонайменше три місяці. Отже, наступну хвилю наступу спробують розпочати швидше за все в лютому, як і минулого року. Це їхній план, – сказав він.

Міністр також висловив пропущення, що РФ продовжить мобілізацію своїх громадян і надалі. Він назвав тактику окупантів “м’ясорубкою”. Вони кидають у бій якнайбільше людей, сподіваючись, що вони зруйнують меншу українську армію.

Кремль намагається знайти нові рішення, як здобути перемогу, – додав він.

Раніше  головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що окупанти можуть відновити широкий наступ у лютому, у кращому випадку у березні, а в гіршому – у січні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Він також висловив впевненість, що російська армія знову спробує захопити Київ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-15 20:48:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин