Україна і світ

Йдеться про дієві кроки: Кулеба анонсував подію, спрямовану на наближення трибуналу надРФ

Протягом тижня низка держав просуватимуть ідею створення Спеціального трибуналу, щоб притягнути до відповідальності воєнних злочинців. Йдеться не лише про певні символи, а й дуже конкретні дієві кроки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

– Щоб побудувати стіну, потрібно класти цеглинку за цеглинкою. Якщо не добудувати і залишити на півдороги, то залишиться символ недобудови. А якщо добудувати, то з’явиться міцна стіна. Резолюція – це ще одна цеглинка в ту стіну, яку ми будуємо, за якою опиняться і російська еліта, і Росія як держава за всі вчинені злочини.

Ви бачите в публічному просторі новини про резолюцію, але на непублічному дипломатичному треку відбувається дуже багато подій, які наближають нас до створення трибуналу.

Міністр закордонних справ анонсував, що одна з цих подій відбудеться протягом тижня. За його словами, держави просуватимуть ідею створення трибуналу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зараз дивляться

– Одна з них (подія, – Ред.) вже відбудеться вже цього тижня – в одному місці збереться група держав, яка буде найактивніше просувати ідею створення спеціального трибуналу. Коли ця подія відбудеться – ми окремо про це розкажемо, але запевняю вас, що мова не лише про символи, а про дуже конкретні дієві кроки.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-23 21:56:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин