Україна і світ

Йдеться не про дні: у ДТЕК розповіли, коли Україна перейде до планових графіків відключень світла

Щоб Україна підійшла до планових відключень світла, знадобляться тижні. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини розповів виконавчий директор компанії ДТЕК Дмитро Сахарук.

— На жаль, йдеться не про дні – це скоріше тижні.

За його словами, головною умовою є відсутність нових обстріл та особливо руйнувань, яких вони можуть завдати.

— Головна умова – це відсутність нових обстрілів і руйнувань. Обстріли можуть бути, але якщо ППО впорається, відіб’є ракети – це теж добре. Якщо не буде нових влучань та руйнацій, то нам зараз в цілому у системі для того, щоб перейти на планові відключення потрібно додати систему потужності.

Для цього потрібно запустити низку блоків, що були зупинені чи пошкоджені після останньої масової атаки.

— Частково ці блоки вийшли в роботу, але частково ще ні. Оскільки температура знижується, то споживання електроенергії зростає. Тому кількість потужності необхідна більше, ніж це було десять днів тому.

Він також сказав, що споживання зросло на 10% у зв’язку зі зменшенням температури повітря на вулиці.

Раніше очільник Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що на території України неможливо відновити всі пошкоджені внаслідок ракетних ударів об’єкти енергетичної інфраструктури протягом цієї зими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За його словами, українські об’єкти енергосистеми перебувають під постійними обстрілами РФ. Водночас в Європі немає такої кількості обладнання, потрібного Україні для відновлення потужностей.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-02 20:10:41