Україна і світ

Ізраїль повідомив про ліквідацію ще одного командира “Ісламського джихаду”

Армія оборони Ізраїлю повідомила про ліквідацію у секторі Гази Халеда Мансура – одного з військових командирів угрупування “Ісламський джихад”.

Мансура ліквідували під час авіаудару по сектору Гази.

Його вважали другим за рангом командувачем організації. Мансур відповідав за діяльність угруповання у південній частині сектору Гази. У п’ятницю ЦАХАЛ ліквідував Тайсіра аль-Джабарі, який відповідав за північ.

Окрім Мансура в результаті авіаудару загинули його заступник Зіяд Мадалаль та бригадний командир Хаттаб Амассі.

У ніч із суботи на неділю армія Ізраїлю продовжила свою операцію Світанок проти “Ісламського джихаду”. За повідомленням ЦАХАЛ, вдалося вразити близько 140 військових цілей, включаючи підземні тунелі, з яких здійснювалися атаки джихадистів.

Таким чином, Ізраїлю за час військової операції, що розпочата у п’ятницю, вдалося ліквідувати двох високопоставлених командирів “Ісламського джихаду”.

За даними міністерства охорони здоров’я сектору Гази, в результаті ізраїльських авіаударів загинули вже понад 30 палестинців, включаючи шістьох дітей. Палестинська сторона повідомляє про 250 мешканців сектору Гази, які отримали поранення.

З території сектора Гази з моменту старту операції Світанок по Ізраїлю було випущено 580 ракет. 120 із них впали в самому секторі Гази, близько 200 – перехопила система Залізний купол. До лікарень доставили 28 ізраїльтян з легкими ушкодженнями.

ЦАХАЛ опублікував відео, як одна з ракет під час обстрілу з боку сектору Гази, падає відразу після запуску у Газі.

У понеділок Рада безпеки ООН проведе позачергове засідання через ескалацію конфлікту навколо сектору Гази.

Загострення арабо-ізраїльського конфлікту почалося у понеділок, після арешту на території Західного берега річки Йордан одного з лідерів “Ісламського джихаду” Бассама аль-Сааді. Угрупування заявило, що не залишить арешт свого лідера без відповіді.

Ізраїльська розвідка повідомила про теракти, що готуються з боку ісламістів. У відповідь Ізраїль у п’ятницю розпочав військову операцію Світанок, завдавши ударів по території сектору Газа. Ізраїльське командування продовжує операцію.

Джерело: The Times of Israel

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Скріншот: Tsahal

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-07 19:05:57

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин