Україна і світ

Із 53 тис. населення приблизно половина виїхала з міста – мер Енергодара

Останні два тижні окупанти почали активну військову позицію, обстрілюючи постійну так звану промислову зону. Однак під їхні обстріли потрапляють дачні кооперативи – є постраждалі.

Про це в ефірі телемарафону Єдині новини заявив міський голова Енергодара Дмитро Орлов.

— Це мінометні обстріли. Вони влучають в об’єкти, що знаходяться безпосередньо на території ЗАЕС. Через ці обстріли є пошкодження однієї з фаз підстанції. Кілька днів тому все місто Енергодар залишилося без світла, окрім третього мікрорайону, а також все місто залишилося без водовідведення та водопостачання, – сказав він.

Орлов додав, що завдяки спільній роботі комунальних підприємств та фахівців ЗАЕС за 2,5-3 години відновили електропостачання по резервних лініях і за кілька годин було відновлено водовідведення.

Також збільшується кількість мешканців Енергодара, які висловлюють бажання евакуюватися з міста.


До початку повномасштабного вторгнення населення Енергодару складало близько 53 тис., зараз – приблизно половина мешканців виїхала з міста.

— Є випадки, що працівники електростанції вивозять свої родити, дітей та дружин і потім повертаються, щоб слідкувати за ситуацією (на ЗАЕС, – Ред.). Адже фахівців обмаль.

Щодо вчорашнього дня. Фактично весь день лунали обстріли. Окупанти перекрили виїзд з міста і дозволяти в’їзд лише каретам швидкої з прилеглих населених пунктів. Бо там було скупчення ворожої техніки та велися бої. Постраждалих окупантів відвозили до медико-санітарної частини.

Щодо заяв російської сторони про ведення робіт щодо перепідключення роботи ЗАЕС на тимчасово окупований Крим, Орлов зазначив, що це зробити не дуже просто.

Він додав, що технічно це зробити складно, бо територія, на якій проходить лінія високовольтних електромереж, – це територія, на якій ведуться бойові дії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Дмитро Орлов

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 17:15:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин