Україна і світ

Іспити з мови, історії та Конституції України: Рада пропонує нові умови набуття громадянства

Сьогодні, 18 жовтня, народні депутати за основу проголосували за законопроєкт про нові умови набуття українського громадянства.

Про це повідомив представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, за внесення змін до законів Про громадянство України та Про забезпечення функціонування української мови як державної проголосувало 309 нардепів.

У разі прийняття законопроєкту в цілому пропонується складання іспитів з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою, визначений Національною комісією зі стандартів державної мови.

Також іноземці та особи без громадянства протягом двох років з моменту прийняття до громадянства України повинні скласти іспити з основ Конституції України, історії України та на рівень володіння державною мовою.

Змінами пропонується встановити категорії осіб, на яких не поширюються окремі умови для прийняття до громадянства України – зокрема, особи, які мають визначні заслуги перед Україною чи прийняття яких до громадянства України становить державний інтерес для України; проходять військову службу за контрактом у Збройних силах України, діти, які приймаються до громадянства тощо.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також документом пропонують уточнити підстави для втрати громадянства України, а саме: невиконання зобов’язань припинити іноземне громадянство та про складання іспитів з основ Конституції України, історії України, на рівень володіння державною мовою.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-18 16:58:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин