Україна і світ

Іще більше підтримки Україні: прем’єр Великої Британії оголосив про надання ЗСУ зимового спорядження

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак оголосив, що офіційний Лондон надасть Збройним Силам України комплекти зимового спорядження, аби допомогти українцям захищати свою країну у виснажливих зимових умовах.

Про це повідомляє пресслужба парламенту Великої Британії.

Зокрема, голова Даунінг-стріт зазначив: «НАТО є наріжним каменем нашої безпеки та безпеки наших союзників. Оскільки війна в Україні продовжується, ми не повинні сприймати мир удома як належне. Я переконаний, що Велика Британія буде основою НАТО для наступних поколінь. Але для того, щоб протистояти майбутнім викликам, ми повинні розвиватися як Альянс, щоб протистояти загрозі з боку наших супротивників і випереджати її».

У середу 9 листопада прем’єр-міністр Ріші Сунак прийме Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на Даунінг-стріт, щоб обговорити майбутнє безпеки та стримування в євроатлантичному регіоні.

Єнс Столтенберг стане першим міжнародним лідером, якого прем’єр-міністр прийме після того, як він вступив на посаду. Очікується, що лідери обговорять війну, яка триває в Україні, і те, як найкращі союзники можуть підтримати мужню оборону українців.

Ріші Сунак оголосив, що Велика Британія надішле іще 12 000 спальників і 150 наметів з підігрівом, аби допомогти українським військам пережити зиму. До середини грудня Сполучене Королівство має надати понад 25 000 комплектів одягу для екстремальних холодів, щоб війська могли діяти та виживати під час низьких температур в Україні. Комплекти для екстремальних холодів є доповненням до понад 7 000 комплектів, які роздають новобранцям в рамках операції Interflex.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Ми також повинні продовжувати підтримувати український народ у його опорі жорстокості путіна. Мені приємно, що комплекти зимового одягу, подаровані Великою Британією, зберігатимуть тепло та безпеку Збройних сил України, коли вони стикаються з небезпечною зимою, борючись за свою країну», — зазначив британський прем’єр.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-09 10:24:17