Львівський портал

Ірину Фаріон поховають на Личаківському цвинтарі

Чин похорону мовознавиці, екснардепки й громадської діячки Ірини Фаріон відбудеться у понеділок, 22 липня. Поховають її на Личаківському кладовищі. Про це повідомила її донька Софія Семчишин.

Парастас запланований на 19:00 неділі, 21 липня, у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла (вул. Театральна, 11). Попрощатися у церкві можна буде до 22:00.

Чин похорону у тому ж таки Гарнізонному храмі розпочнеться в понеділок, 22 липня, о 14:00.

Поховають Ірину Фаріон на Личаківському кладовищі на центральній алеї (поле№ 22, неподалік могили Володимира Івасюка).

«Сумуємо невимовно. Ти для нас – наше життя… Ми будемо робити все, щоб втілити твою ідею у життя і щоб ти побачила Україну твоєї мрії: українську, сильну, наступальну, Україну-переможця! Любимо», – написала донька Софія.

Як повідомляв Львівський портал, ввечері 19 липня у Львові на вул. Масарика невідомий стріляв у мовознавицю, екснардепку й громадську діячку Ірину Фаріон. Її у критичному стані госпіталізували з пораненням голови, втім через кілька годин вона померла.

Сам нападник утік. У Львові та області проводять пошукову операцію. Згодом у мережі з’явились фото юнака, який є ймовірним стрільцем.

Спершу напад на Ірину Фаріон кваліфікували як замах на умисне вбивство, а після її смерті – на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ).

Слідство розглядає декілька версій мотиву вбивства: громадська та політична діяльність Ірини Фаріон, особиста неприязнь. Не виключене й замовне вбивство.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський заявив, що правоохоронці вивчають також причетність Росії до вбивства мовознавиці. При цьому він наголосив, що винні у злочині мають понести покарання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-20 10:47:25