Україна і світ

Іран заробляє криваві гроші та вбиває українців: Зеленський про поставку дронів РФ

Іран вводить світ в оману, коли заявляє, що не постачає Росії дрони, а керівництву країни не можна довіряти.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю канадським телеканалам CTV та CBC.

– Іран постачає їм (росіянам, – Ред.) дрони, постачає їм вбивства українців, це їхня домовленість за гроші. Ось такі криваві гроші, які Іран заробляє. Вони можуть сказати: “Ми нічого не брали, покажіть фінансові розрахунки”… Ми говоримо конкретику – Іран передав дрони, якими вбивали українців, продовжують вбивати. Не один, не два і не п’ять, а сотні. Ми знаємо, що замовлення та домовленості є про тисячі, але сотні точно передані, – говорить президент.

Також глава держави додав, що керівництво Ірану може розповідати своєму суспільству, що вони нічого не продавали, але це все одно залишається брехнею.

Зеленський наголосив, що не довіряє керівництву Ірану та нагадав про заперечення країною вини щодо збитого українського літака МАУ у січні 2020 року. Тоді загинули 176 людей. І лише згодом Іран змушений був визнати свою причетність до трагедії, заявивши, що це була випадковість.

– Але, крім вибачень, вони нічого не зробили. Вони сказали, що будуть відшкодування сім’ям, підтримка сімей, які втратили своїх близьких. Вони говорили про це на рівні лідера… І що вони зробили? Вони зробили нічого, нуль, вони нічим не допомогли, – сказав Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Глава держави стверджує, що Україна має інформацію від своєї розвідки, а також розвідок партнерів про те, що “Іран торгує з Росією дронами-камікадзе та ракетами”, але Іран все заперечував.

– І ми зараз бачимо: сотні ударів по Україні, по столиці, по цивільній інфраструктурі, по школах, біля університету, університету, відключення нашої енергетики просто для того, щоб люди не пережили цієї зими, – каже Зеленський.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-23 00:16:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин