Україна і світ

Іран хоче продемонструвати поглиблення співпраці з Москвою – ISW

Секретар Ради національної безпеки Росії Микола Патрушев прибув до Тегерана 8 листопада задля обговорення можливого продажу іранських балістичних ракет РФ.

Про це повідомляється у звіті американського Інституту вивчення війни ISW.

Зокрема аналітики пишуть, що про приїзд Патрушева повідомили іранське інформаційне агентство Nour та державне інформаційне агентство IRNA.

Патрушев приїхав до країни на запрошення секретаря Вищої ради національної безпеки Ірану SNSC Алі Шамхані. Він також зустрінеться з іншими високопоставленими іранськими політичними та економічними чиновниками для обговорення російсько-іранських відносин.

SNSC, ймовірно, оголосила про прибуття Патрушева до Ірану, щоб привернути увагу міжнародної аудиторії до поглиблення співробітництва між Москвою і Тегераном, а також підкреслити, що високопоставлений російський чиновник звернувся до Ірану за допомогою в війні проти Україні. Командувач Корпусом вартових ісламської революції Кассем Сулеймані, відвідував Москву у 2015 році, щоб закликати Росію втрутитися у сирійську громадянську війну.

Аналітики вважають, що Тегеран, ймовірно, прагне публічно сигналізувати про зміну балансу у своєму стратегічному партнерстві з Москвою, особливо перед регіональними противниками Ірану, з якими Кремль час від часу співпрацює, такими як Ізраїль та Саудівська Аравія.

Як пишуть аналітики ISW, візит Патрушева до Ірану, зокрема, відбувається на тлі повідомлень про те, що іранський режим шукає допомоги Росії у придушенні протестів, хоча незрозуміло, чи обговорюватиме це Патрушев та його іранський колега.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ISW

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-09 08:55:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин