Україна і світ

Іран досі не передав Росії ракети через дипломатичний тиск і протести – Подоляк

Іран досі не поставив балістичні ракети Росії та може цього не зробити через дипломатичний тиск та внутрішньополітичні негаразди всередині країни.

Про це британській газеті Guardian сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, російські війська наразі мають у своєму арсеналі достатньо власних крилатих ракет для ще “двох-трьох” масованих ударів по українській цивільній інфраструктурі, подібних до залпу в понеділок, 5 грудня.

Росія прагнула поповнити свій арсенал іранськими ракетами і саме з цією метою секретар Радбезу РФ Микола Патрушев відвідував Тегеран у листопаді.

— Іран зазнав величезного дипломатичного тиску, а протести також посилили тиск на уряд. Уряд починає втрачати контроль над суспільством, а їхні внутрішні проблеми зростають. У них просто немає часу мати справу з Росією. Це не їхній пріоритет, — сказав Подоляк.

Подоляк сказав, що, на його думку, між Москвою та Тегераном все ще тривають переговори щодо ракет, і що в межах своєї переговорної позиції уряд РФ запропонував власних “головорізів”, маючи на увазі експертів із придушення інакомислення та антиурядових протестів.

— Так що переговори тривають, але станом на зараз жодної ракети Росії не передано, – сказав він.

Також у спілкуванні з британською газетою Подоляк сказав, що українські сили навчилися захищатися від російських ракетних атак.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час масованої ракетної атаки у понеділок, 5 грудня, українські Сили протиповітряної оборони збили понад 60 ракет російських окупантів. Загалом ворог випустив понад 70 ракет.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-06 22:47:18

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин