Україна і світ

iOS 16 стала доступна для iPhone: 8 фішок і підтримувані пристрої

Компанія Apple на початку вересня представила новенькі iPhone 14, а разом з ними годинники Apple Watch 8 і навушники AirPods Pro 2.

Щоправда, про вихід довгоочікуваної iOS 16 мало що розповіла на презентації. Нову ОС для смартфонів уперше показали публіці на WWDC 2022, але її реліз відбувся після презентації iPhone 14 – 12 вересня.

Все, що потрібно знати про iOS 16 – далі в матеріалі.

iOS 16 – що нового

Серед оновлень для iPhone – новий екран блокування з віджетами, скасування виправлення та редагування для iMessage, нова тактильна клавіатура, додаток Дім та багато іншого.

Найбільше змінився екран блокування. На нього тепер можна додавати віджети, які відображатимуть сповіщення на дисплеї. На моделях iPhone 14 Pro і Pro Max віджети відображатимуться навіть на заблокованому пристрої завдяки новій функції постійно увімкненого дисплея.

Ще одним приємним оновленням в iOS 16 стали нові функції iMessage. Тепер користувачі можуть редагувати надіслані повідомлення протягом 15 хвилин після надсилання і навіть видаляти їх. Текст зникне як у відправника, так і в одержувача.

Apple також додала функцію позначити як непрочитане, щоб відповідати на повідомлення трохи згодом. Для аудіоповідомлення з’явилася можливість швидкого перемотування.

Користувачі системної програми Пошта від Apple отримали можливість запланованого відправлення листів і навіть швидкого видалення.

Оновлення в iOS 16 отримала і клавіатура – тепер можна ввімкнути вібровідгук під час набору тексту. Примітно, що в Android це було доступно вже давно.

У новій ОС для iPhone 14 також покращили й додаток Дім. На екрані блокування тепер можна розмістити вигляд із камери через віджет, а також керувати Apple Watch з iPhone.

Якщо у відео є текст, Apple додала можливість його скопіювати – аналогічна функція є і щодо фотографій.

У додатку Здоров’я тепер можна створити список ліків – смартфон нагадуватиме про необхідність приймання таблеток, а також вести їх облік.

Щоб покращити конфіденційність, Apple додає особливий режим блокування в iOS 16. З його допомогою можна захистити себе від шпигунського ПЗ. Система блокує вкладення повідомлень, вимикає попередній перегляд посилань, а також деякі технології перегляду вебсторінки за замовчуванням і навіть блокує дзвінки FaceTime з невідомих номерів.

Які пристрої підтримують iOS 16

Apple вирішила підвищити мінімальний рівень пристроїв, які працюватимуть із новою ОС. Застарілі iPhone 7, представлені у 2016 році, більше не працюватимуть з актуальними версіями iOS. Нова iOS 16 доступна тільки для iPhone 8 і новіших моделей.

Повний список моделей смартфонів, які підтримуватимуть iOS 16:

  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X
  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR
  • iPhone 11
  • iPhone 11 Pro
  • iPhone 11 Pro Max
  • iPhone 12
  • iPhone 12 Mini
  • iPhone 12 Pro
  • iPhone 12 Pro Max
  • iPhone 13
  • iPhone 13 Mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max
  • iPhone SE (від другого покоління та новіше)

Як встановити iOS 16

Щоб встановити iOS 16 на iPhone, необхідно переконатися в сумісності пристроїв, звільнити трохи місця в пам’яті смартфона та зробити резервну копію даних через iCloud, щоб уникнути втрати даних у разі невдалого оновлення.

Щоб оновитися до iOS 16, потрібно:

  1. Натиснути Налаштування у списку програм;
  2. Вибрати Загальні, а потім зі списку Оновлення;
  3. Щойно смартфон перевірить доступ до оновлення, натиснути кнопку Встановити на смартфон.
  4. Дочекатися завантаження та встановлення файлів та ввести ключ доступу після перезавантаження.

Рекомендується робити все це із зарядженим смартфоном.

Перші відгуки про iOS 16

Нову ОС хвалять за екран блокування – віджети помітно спростили життя. Керувати повідомленнями в декількох програмах можна одним пальцем. Щоправда, систему потрібно доопрацювати – необхідно натискати на сам віджет, щоб відкрити програму. Довге натискання з попереднім переглядом виправило б ситуацію.

На презентації iPhone 14 Apple представила технологію Dynamic Island, яка дозволяє розмістити віджети навколо вирізу на екрані, роблячи частину цього екрана корисним. Виглядає це зручним, але поки що сервіс дружить лише з кількома додатками та віджетами для них.

Нову iOS 16 також хвалять за можливість копіювати текст безпосередньо з відео, хоч система не завжди працює коректно.

Роками користувачі відзначають, що Apple щороку просто додає до iOS функції з Android, які вже роками використовуються клієнтами конкурентів. Це стосується скасування та виправлення повідомлень в iMessages, а також у програмі Пошта.

Загалом Apple хоч і представила трохи нових функцій, компанія щороку займається поліруванням вже наявних можливостей. На відміну від Android-виробників, корпорація хоче створити інтерактивний продукт, а не просто пристрій із потужною камерою та набором сотень додатків.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Для тих, кому сподобалася iOS 16, Apple представила оновлені iPhone 14 – ці смартфони краще за інших працюватимуть з новою системою. І хоча пристрої подорожчали, вони продовжують залучати мільйони фанатів компанії по всьому світу.

iOS 16 стала доступна для iPhone: 8 фішок і підтримувані пристрої
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-13 19:54:52