Україна і світ

Інсульт у прямому ефірі. Американську ведучу врятували колеги, які миттєво викликали швидку

У американської ведучої теленовин з’явилися симптоми інсульту у прямому ефірі. Її колеги кинулися на допомогу.

Джулі Чін, ведуча KJRH, філії NBC у Талсі, штат Оклахома, подякувала своїм колегам за те, що вони допомогли їй негайно звернутися за медичною допомогою, і сказала, що одужує.

Джулі Чін, телеведуча з Оклахоми, розповідала глядачам про подію, пов’язану із запуском ракети Артеміда-1, коли їй раптом стало важко говорити.

– Вибачте, – сказала пані Чин, запнувшись на своїх словах. – Сьогодні вранці зі мною щось відбувається, і я перепрошую перед усіма.

На щастя, її колеги зрозуміли, що пані Чин потребує невідкладної медичної допомоги, і відразу ж зателефонували до служби 911. Їхні швидкі дії виявилися критично важливими, оскільки телеведуча зазнала те, що пізніше лікарі назвали, швидше за все, початком інсульту.

За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань, щороку понад 795 тис. осіб у Сполучених Штатах переносять інсульт, а це означає, що у когось він трапляється приблизно кожні 40 секунд, а хтось помирає від одного інсульту приблизно кожні три секунди. половиною хвилини.

Інсульти найбільш поширені серед людей похилого віку, але дані за 2014 рік показали, що принаймні 38% людей, госпіталізованих з приводу інсульту, були молодшими за цей вік.

Доктор Ніл Шварц, директор програми боротьби з інсультом у молодих у Стенфордському центрі інсульту, сказав в інтерв’ю, що у пані Чин могла бути транзиторна ішемічна атака, яка може імітувати інсульт.

При ТІА, як її називають, приплив крові до мозку відновлюється швидше, що часто запобігає пошкодженню головного мозку, що може виникнути при інсульті. За словами доктора Шварца, важко точно визначити, скільком людям щороку ставиться діагноз ТІА, тому що для нього немає остаточного тесту.

– Ми вважаємо, що при T.I.A. потрібна невідкладна медична допомога, як при інсульті, — сказав доктор Шварц. – Це дає лікарям можливість втрутитися до того, як у когось дійсно розвинеться інсульт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Замість того, щоб лягати спати або чекати понеділка, при дивних симптомах потрібно зателефонувати своєму лікареві.

скорая
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-07 19:08:04