Україна і світ

Інспектори МАГАТЕ не виявили жодних ознак виготовлення в Україні «брудної бомби»

Сьогодні, 3 листопада, інспектори МАГАТЕ завершили перевірку промислових об’єктів у трьох місцях в Україні та заявили, що не було виявлено жодних ознак виготовлення «брудної бомби».

Про це повідомили в Міжнародному агентстві з атомної енергії.

«На прохання Уряду України я негайно направив інспекторів у три місця для виконання їхньої незамінної технічної та незалежної ролі у перевірці фактів на місцях. За декілька днів вони прибули туди та провели свою діяльність із забезпечення безпеки в складних обставинах під час поточного конфлікту в Україні», – сказав генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Інспектори змогли виконати всі заходи, які планувало провести МАГАТЕ, і отримали безперешкодний доступ до місць. На підставі оцінки наявних на сьогоднішній день результатів та інформації, наданої Україною, Агентство не виявило жодних ознак незаявленої ядерної діяльності та матеріалів у місцях розташування об’єктів. 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Наша технічна та наукова оцінка результатів, яку ми наразі провели, не показала жодних ознак незаявленої ядерної діяльності та матеріалів у цих місцях, де були здійснені перевірки», – заявив Рафаель Гроссі.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 17:55:15