Львівський портал

Інспектор Львівської митниці за 13 тис. доларів оформляв «білі квитки» для ухилянтів

На Львівщині затримали митного інспектора, якого підозрюють у продажу фальшивих документів ухилянтам. Він допомагав чоловікам оформити медичні довідки для виїзду за кордон. Про це Львівському порталу  повідомили у Спецпрокуратурі Західного регіону.

За даними слідства, 29-річний підозрюваний за 13 тисяч доларів США «вирішував питання» щодо непридатності військовозобов’язаних до служби у армії з метою забезпечення їхнього подальшого незаконного перетину до країн Євросоюзу. При цьому, допомагав оформити фіктивні медичні документи без участі «клієнта».

«Організатором незаконного каналу виявився співробітник регіональної митниці. У змові зі спільниками ділок пропонував охочим кілька варіантів переправлення до європейських країн – як через офіційні пункти пропуску, так і поза ними – вартість «послуги» ділки формували залежно від її різновиду.», – уточнили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

За даними ДБР, до схеми були причетні більше десяти осіб, серед яких члени родин працівників правоохоронних органів та криміналітету.

Інспектора затримали під час отримання другої частини хабаря в розмірі 3 тисяч доларів. Перед тим він уже отримав 10 тисяч як аванс. Під час слідства встановили, що його послугами скористалися троє мешканців Львівщини. Суд вирішив залишити підозрюваного під вартою, але йому дали можливість внести заставу понад 240 тисяч гривень. Триває перевірка щодо інших можливих учасників злочину.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-09 11:00:14