Україна і світ

Іноземці відмовляються від високих посад у російських компаніях через санкції

«Гроші — це добре, але не потрапити під санкції ще краще — саме так думають іноземці, які продовжують активно виходити з органів управління російських компаній», — написала в телеграмі пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК).

Зазначається, що НАЗК регулярно отримує повідомлення від іноземців, які через небажання потрапити під санкції відмовляються від своїх посад в керівних органах компаній держави-терориста.

«Лише за останній місяць ми отримали звернення від десятків іноземців, які знайшли свій профайл на порталі „Війна&Санкції“ в розділі „Іноземці в російських компаніях“, — повідомляє Нацагенство. — Це люди, які займали посади в таких відомих російських компаніях як: „М.Відео“, „Поліметал“, Совкомбанк, „МТІ Банк“, Росбанк, L’Oréal та інші».

НАЗК підкреслює, що всі вони відмовились від своїх посад для уникнення ризику потрапити під санкції, та звернулися до українського Національного агентства з питань запобігання корупції, щоби їх виключили зі списку кандидатів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як нагадали в агентстві, роль НАЗК в ідентифікації кандидатів на санкції передбачена у Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій міжнародною групою Єрмака-Макфола.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-23 03:19:30