Україна і світ

Ініціатива несе виключно гуманітарний характер: у Мінінфраструктури про вихід РФ із зернової угоди

Міністерство інфраструктури України відреагувало на заяви Росії щодо припинення зернової угоди.

– Хочемо наголосити, реалізація Ініціативи несе виключно гуманітарний характер. Саме тому українська сторона не зупинила коридор, навіть попри російські атаки 23 липня (наступного дня після підписання Ініціативи), 23 вересня – на порт Одеса, а також нещодавні атаки на енергетичну інфраструктуру, які знеструмили портову інфраструктуру, – зазначили в міністерстві.

У відомстві наголосили, що Україна залишається надійним партнером для цивілізованого світу та готова продовжувати оперативно збирати та відвантажувати агропродукцію для забезпечення глобальної продовольчої безпеки.

– З 1 серпня, з моменту виходу з українського порту Одеса першого судна і до сьогодні нам вдалося експортувати більше 9 мільйонів тонн продовольства, з них більше 5 мільйонів тонн – до країн Африки та Азії, – повідомили у пресслужбі міністерства.

Зазначається, що в рамках Всесвітньої продовольчої програми під егідою ООН до країн, що перебувають на межі голоду, було відправлено 190 тисяч тонн української пшениці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що 29 жовтня Росія оголосила про вихід із зернової угоди через нічні вибухи у Севастополі, внаслідок яких пошкоджено, зокрема, декілька кораблів Чорноморського флоту РФ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-30 00:18:59

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин