Україна і світ

Ігнат оцінив спроможність РФ щоночі атакувати Україну дронами

Тривалість атак РФ іранськими дронами залежить від постачань, а ще від оцінки ворогом ефективності таких ударів, оскільки за дві ночі 1 та 2 січня Сили протиповітряної оборони знищили усі 84 запущених Shahed-131/136.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону прокоментував прогноз президента Володимира Зеленського щодо ймовірності нічних атак дронами у найближчі тижні.

– Якщо будуть такими темпами, як ті дві ночі, то судячи уже з озвученої нашими спецслужбами та розвідкою інформації про нову партію у 250 дронів, щонайменше половину вони вже використали. Тобто можна умовно підрахувати, – наголосив він.

Водночас Ігнат вважає, що нова партія може бути підвезена будь-коли, оскільки Росію з Іраном розділяє шматок Каспійського моря.

– Тому вони можуть морським шляхом хоч щодня ці дрони возити. Питання в тому, чи готовий Іран надалі надавати безпілотники, чи має він скільки? Чи вони робитимуть це під виглядом виробництва на умовному російському заводі, який вони хотіли побудувати. Власне, все залежить від поставок. Тому готуватися будемо! – сказав речник Повітряних сил.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Ігнат також наголосив, що не варто недооцінювати росіян, вони бачать, що ми навчилися ефективно збивати дрони, але вони також розуміють, що ці атаки виснажують нашу систему ППО.

– Тому що дрони порівняно дешеві, ворог це розуміє. Навіть винищувачі піднімаються для перехоплення. У їх знищенні допомагає західне озброєння. Працює воно надзвичайно ефективно, але його треба більше, – підсумував військовий.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-03 12:11:41

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин