Україна і світ

Гвардія наступу: МВС засекретить списки бійців

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що списки рядових бійців Гвардії наступу, до якої наразі надійшло вже 23 тис. заявок від добровольців, не будуть оприлюднюватися.

– Списки по рядових бійцях ми, звичайно, не будемо ніде оприлюднювати. Увесь особовий склад, насамперед – розвідка, штурмові підрозділи – це люди, які на час війни будуть надзвичайно закриті від надання інформації широкому загалу, – пояснив він в інтерв’ю Укрінформу.

Водночас, за його словами, це не стосується командирів підрозділів, оскільки це публічні особи, які спілкуються з кандидатами на проходження служби у цих бригадах.

Клименко розповів, що близько 5% усіх заявок надійшли від жінок, проте іноземців не беруть.

Зараз дивляться

– З іншого боку, нам подавали заявки наші громадяни, які проживають на території інших країн. Їх не більше 1-1,5% від поданих анкет. Тому ми станом на сьогодні маємо справу виключно з громадянами України, – додав міністр.

Він наголосив, що тисячі новобранців вже прийняті до цих бригад та проходять службу, виїжджають на полігони для проведення навчання, і, звісно ж, отримують зарплату – від 25 тис. грн, а далі виплати залежатимуть від району перебування та ведення бойових дій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Подати заявку на вступ до Гвардії наступу можна через сайт storm.mvs.gov.ua, ЦНАПи, гарячі лінії та центри комплектування.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-07 16:13:40