Україна і світ

Гутцайт розповів, як МОК планує надавати дозволи спортсменам з РФ

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт розповів, як МОК планує перевіряти російських та білоруських спортсменів щодо їхньої позиції у війні Росії проти України, перш ніж допустити їх до міжнародних змагань.

Про це він сказав в ефірі телемарафону Єдині новини.

— Міжнародним олімпійським комітетом будуть створені платформи, які розглядатимуть кожного спортсмена окремо, по деяких фактам, які ми будемо надсилати. У нас вже є спортсмени (списки, – Ред.), які так би мовити стоять у погонах, які брали участь у заходах та змаганнях, яких РФ нагороджувала якимись медалями, грамотами, дипломами.

Ця доказова база потім буде розбиратися на цих платформах Міжнародного олімпійського комітету. Нам потрібно надалі працювати над тим, щоб їх відсторонювати. До Олімпійських ігор ще півтора року, – сказав міністр.

Напередодні МОК надав рекомендацію для міжнародних спортивних федерацій щодо допуску до змагань росіян і білорусів. Рекомендація стосується лише індивідуальних виступів спортсменів.

Зараз дивляться

У командних видах спорту росіяни та білоруси не виступатимуть.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба, коментуючи це рішення, заявив, що МОК ризикує увійти в історію як організація, що потурає агресорам.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-29 22:59:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин