Україна і світ

ГУРівці уразили рідкісну російську РЛС на території рф

Українські воїни пошкодили доволі коштовну та важливу російську техніку — радіолокаційну станцію 48Я6-К1 «Подлет-К1». Відповідне відео опублікувало Головне управління розвідки МО України.

За інформацією відомства, воїни ГУР МО України у взаємодії з побратимами із ССО та 1-ї окремої бригади спецпризначення ім. Івана Богуна виявили та завдали ураження за допомогою ударного БПЛА російській РЛС у прикордонній зоні поблизу населеного пункту Красная Поляна Шебекінського району Бєлгородської області рф. Зазначають, що внаслідок операції російська техніка була виведена з ладу, а особовий склад ворога  зазнав втрат.

Варто зазначити, що це вже не перша подібна втрата росіян. У липні минулого року радіолокаційна станція 48Я6-К1 «Подлет-К1» була знищена внаслідок ракетного удару у Скадовському районі Херсонської області.

РЛС 48Я6-К1 «Подлет-К1» створювалася спеціально для виявлення у складній перешкодовій обстановці малорозмірних, низькошвидкісних і низьколетячих цілей, як то крилаті ракети, безпілотні літальні апарати чи навіть стелс-літаки. При цьому заявлялося, що «унікальна станція» здатна виявляти такі цілі краще, ніж універсальні системи С-400. І саме тому радарами «Подлет-К1» росіяни доповнюють комплекси С-400 на «важливих напрямках».

За інформацією розробників, «Подлет-К1» нібито здатен засікти об’єкт, що наближається, на відстані до 300 кілометрів на висотах до 10 кілометрів. При цьому кількість цілей, що одночасно супроводжуються, не менше ніж 200.

До складу комплексу 48Я6-К1 «Подлет-К1» входять антенний пост, кунг управління та електрогенератор.

3 10

Розробкою цієї мобільної РЛС займається російський концерн «Алмаз-Антей». Її випробування стартували у 2010 році. Перші зразки були спрямовані на посилення ППО москви у 2015-му.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Владислав Дем’яненко

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-11-01 18:48:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин