Україна і світ

ГУР отримали на озброєння вертольоти Black Hawk – їх поставки не анонсували

Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України оприлюднило фотографії своїх бійців разом із американськими бойовими вертольотами Black Hawk.

Як випливає з опису у публікації ГУР МО, пілоти з розвідувального управління на фото – повернулися після виконаних завдань.

– Пілоти ГУР МО України продовжують знищувати ворога на всіх ділянках фронту, – йдеться у повідомленні ГУР.

На опублікованих фото можна побачити два гелікоптери – український Мі-24 та, ймовірно, експортна версія гелікоптера UH-60 Black Hawk, який, судячи з українських відмітних знаків, гелікоптер перебуває на озброєнні розвідників.

Зараз дивляться

Вертольоти Black Hawk можуть суттєво розширити можливості українських спецпідрозділів військової розвідки та ефективність виконання поставлених завдань.

Примітно, що офіційних публічних повідомлень від жодної з країн щодо поставок Україні зазначених багатоцільових вертольотів – немає.

Водночас, оскільки гелікоптери Black Hawk виготовлені в Сполучених Штатах компанією Sikorsky, Україна не змогла б його отримати без дозволу Вашингтону.

Паралельно, аналітики з Ukraine Weapons Tracker пишуть, що це саме модифікація вертольота Black Hawk UH-60A компанії-виробника Sikorsky (США).

– Судячи з лівреї (ідентифікаційний малюнок, – Ред.), це колишній вертоліт армії США, відремонтований і модернізований компанією Ace Aeronautics, LLC, – написали вони.

Експерти вказують, що зазначений апарат не має видимого озброєння, але численні модернізації надають йому “значну вогневу міць і чудові сенсорні можливості”.

– У цьому випадку він, швидше за все, був придбаний у приватному порядку і фінансувався союзниками, – допускають в Ukraine Weapons Tracker.

Водночас поставити вертольоти могла і Польща, яка раніше замовила щонайменше 32 вертольоти S-70i Black Hawk.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тому наразі остаточно сказати, чи на фотографії версія вертольота S-70i, який у грудні 2022 року закупила Польща, чи модифікація UH-60A, не можна.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-21 20:30:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин