Україна і світ

Громади, жителі яких зі статусом ВПО можуть отримати допомогу: онлайн-карта

Актуальну інформацію про громади в районах проведення бойових дій чи під тимчасовою окупацією, жителі яких зі статусом ВПО мають право на грошову допомогу, можна переглянути на онлайн-карті.

У Мінреінтеграції запевняють, що усі внутрішньо переміщені особи, які переїхали з цих громад у безпечніші регіони, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Перелік громад формується з погодження Міноборони на підставі пропозицій обласних та Київської міської військових адміністрацій.

Він складається за трьома критеріями: території, що є тимчасово окупованими; території, що в оточенні (блокуванні); території, на яких ведуться активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані у якійсь із зазначених областей, але вашої громади немає у переліку, треба особисто або через гарячу лінію звернутися до своєї військової адміністрації для уточнення інформації.

Повний перелік громад в районах проведення бойових дій чи під тимчасовою окупацією, мешканці яких зі статусом внутрішньо переміщених осіб зможуть отримувати відповідні соціальні виплати, дивіться у матеріалі на Фактах ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Мінреінтеграції

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-16 14:29:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин