Україна і світ

Греція буде підтримувати всі позови України проти росії в Гаазі

Греція підтримуватиме всі позови України проти росії в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі та створення Спеціального трибуналу щодо російської агресії в Україні. Про це заявила Президентка Греції Катерина Сакелларопулу на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві.

«Сьогодні вранці я відвідала на чолі грецької делегації Бородянку, Бучу та Ірпінь на Київщині. Я побачила, що зробила росія в цьому куточку України, але розумію, що подібне відбулось і в інших місцях, наприклад, у Маріуполі. Тому я хочу сказати, що Греція беззастережно стоїть на боці України і буде підтримувати всі позови України до Міжнародного суду в Гаазі. Ми також будемо підтримувати всі ініціативи, пов’язані зі створенням Спецтрибуналу, оскільки воєнні злочини мають бути покарані», – сказала Катерина Сакелларопулу.

Вона також підкреслила, що Греція ніколи не забуде варварства, скоєного російськими загарбниками у Маріуполі та інших українських містах, і вимагає притягнення росії до відповідальності.

«Мій сьогоднішній візит до Києва є знаком абсолютної підтримки Грецією України, оскільки ваша країна вже дев’ятий місяць веде страшну війну й опирається агресії. Те, що відбувається в Україні, стосується нас усіх, адже ситуація в Україні може впливати на більший світ. Наприклад, це може бути продовольча загроза або загроза існуванню людства взагалі, яке може бути знищене ядерною війною», – сказала Катерина Сакелларопулу.

Вона наголосила, що Греція від першого дня повномасштабного вторгнення рф стоїть на боці України.

«Ми підтримуємо вашу рішучість захистити свою територіальну цілісність і будемо підтримувати стільки, скільки буде потрібно. Наша позиція незмінна – мають бути відновлені міжнародно визнані кордони України і припинитися насильство. Ми ніколи не визнаємо незаконне приєднання регіонів України до держави, яка напала на вас», – заявила Президентка Греції.

За її словами, Україну і Грецію пов’язують тривалі культурні та історичні зв’язки.

«Ми не можемо забути те варварство, яке сталося у Маріуполі і через яке постраждали українські громадяни, серед яких було багато хто мав грецьке походження. Але ми не забуваємо і Київ, і Одесу, по якій завдають ударів…, ми не забуваємо Бучі, Харкова і трагедії всіх простих українців», – запевнила Катерина Сакелларопулу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вона також засудила російські удари по інфраструктурі України, штовхаючи її на межу гуманітарної катастрофи. «Ми вимагаємо, щоб росія була притягнута до відповідальності», – наголосила Президентка Греції.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-03 21:15:41