Україна і світ

Графіки відключення світла у Чернівецькій області 29 грудня 2022

Через складну ситуацію в енергосистемі у Чернівецькій області створили графіки стабілізаційних відключень світла. Наразі в регіоні споживачі поділені на 18 черг, яким за розкладом вимикають світло.

– Станом на 29 грудня обсяг дозволеної потужності для області складає 193 МВт/год. Заживлюємо передусім об’єкти критичної інфраструктури, решту рівномірно розподіляємо між побутовими споживачами. Графік відключень розміщений на сайті https://oblenergo.cv.ua, – йдеться у повідомленні на сайті Чернівціобленерго.

У Чернівціобленерго зазначають, що з технічних причин не можна гарантувати перемикання енергії рівно о зазначеній годині, тому що бригада має доїхати до енергооб’єкта і виконати дії з техніки безпеки.

Тому в компанії попереджають, що обмеження світла можуть відхилятися на 20-40 хвилин від години, зазначеної у графіку. Актуальний графік відключення світла у Чернівецькій області можна переглянути за посиланням.

Згідно з розкладом актуальних відключень, є два види умовних позначок:

  • зелений колір – заживлені світлом будинки;
  • червоний колір – відсутність електрики.

222

На сайті Чернівціобленерго за посиланням споживачі мають можливість дізнатися, до якої групи увійшла їхня адреса у місті Чернівці та районах області. Там можна ввести населений пункт, точну адресу та побачити свій розклад.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За даними компанії, у разі різкого непрогнозованого збільшення навантаження на мережі диспетчер зобов’язаний негайно його знизити, тому аварійні відключення застосовуються незалежно від складених графіків.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-29 14:03:51

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин