Україна і світ

Гра на розбрат Заходу: що пишуть світові ЗМІ про виступ Путіна на Валдайському форумі

Президент Росії Володимир Путін на Валдайському форумі в четвер з осудом говорив на адресу західних ліберальних еліт, та заявив, що “загрози” від них Росія не збирається терпіти. А ще він применшив побоювання застосування ядерної зброї в Україні.

Путін також вимагав від США поважати багатополярний світ та закликати Україну до миру.

Факти ICTV зібрали основні тези промови Путіна, про які пишуть західні видання.

Американське видання The Washington Post пише, що у словах російського президента немає сенсу ні з політичної, ні з військової точки зору в завданні ядерного удару по Україні.

При цьому Путін не відмовився від нічим не обґрунтованих заяв про те, що Україна начебто готується застосувати “брудну бомбу” – бомбу, яка містить радіоактивний матеріал – на своїй території.

А ще президент Росії Володимир Путін під час свого брифінгу у четвер засудив ліберальні еліти Заходу.

– Є два Заходи: Захід традиційний, із християнськими цінностями насамперед, з яким у нас спільне античне коріння, і Захід космополітичний, який є інструментом ліберальних еліт… Ніхто не миритиметься з диктатом цього Заходу в Росії, — сказав Путін.

Видання The New York Times також зазначило з промови Путіна, що Росія бореться із “західними елітами”, а не із самим Заходом. На думку видання, такі висловлювання, мабуть, покликані залучити на свій бік політичних консерваторів за кордоном, ніж росіян.

Багато висловлювань російського лідера вже знайомі, але набули особливого резонансу у зв’язку з майбутніми проміжними виборами в США і невдоволенням у Європі витратами від війни.

Путін вкотре заявив про загрозу НАТО Росії.

Щодо слів Путіна не застосовувати ядерну зброю, видання The New York Times нагадує, що перед вторгненням в Україну російське керівництво запевняло, що не планує нападати.

– Це прийом – він не повинен нікого розслаблювати… Його мета – показати, що ескалація – це продукт політики Заходу, – сказала російський політолог Тетяна Станова.

У своєму майже чотиригодинному виступі російський президент не згадав проміжних виборів у США, які відбудуться 8 листопада. Але його колючі висловлювання на адресу еліт говорять про те, що він все ще сподівається на союз прихильників Росії на Заході.

Нападки Путіна на еліти також можуть мати успіх у Сполучених Штатах, де багато кандидатів-республіканців згуртували виборців, засудивши лідерів, які, за їхніми словами, відірвані від світу.

– У Сполучених Штатах є дуже сильна частина населення, яка підтримує традиційні цінності і вони з нами. Ми знаємо про це, – заявив Путін.

Британська телерадіокомпанія BBC зазначає, що для Росії від початку військового вторгнення в Україну типові нічим не обґрунтовані звинувачення української влади та Заходу в будь-яких провокаціях. Як, наприклад, нещодавні заяви Кремля про те, що Україна нібито готує “брудну бомбу”.

Росія ніколи не надавала жодних доказів своїх заяв про можливе володіння Україною “брудної бомби” і обговорює це із західними офіційними особами вкрай неохоче.

Так, генерал-лейтенант Ігор Кирилов, командувач військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Росії, запевняє, що робота в Україні йде до завершення.

Телефонні дзвінки міністра оборони РФ Сергія Шойгу своїм американським, британським, французьким та турецьким колегам нікого не вразили. Міністри закордонних справ США, Франції та Великої Британії у спільній заяві назвали звинувачення Росії неправдивими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Все це дуже нагадує дні перед вторгненням Росії 24 лютого, коли Кремль неодноразово звинувачував США у розробці біологічної зброї в Україні, але жодних доказів не надав.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-28 14:21:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин