Україна і світ

Говорив 23 лютого про загрози, але їх не сприйняли серйозно: чому прогнозам Буданова не повірили

У будівлі Офісу президента України 23 лютого керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов озвучив прогноз про те, що російська армія може розпочати війну за межами Донбасу.

На зустрічі перебували одні з найбагатших людей України, власники бізнесу та топменеджери відомих компаній. Однак вони не повірили словам очільника ГУР Міноборони, оскільки їм здалося, що “президент Володимир Зеленський і команда не дуже слухають Буданова”.

Про це йдеться у матеріалі Три найдовші дні лютого. Як почалася велика війна, в яку ніхто не вірив. Автори матеріалу зазначають, що через півтори доби стало відомо, що його виступ за день до повномасштабного вторгнення Росії був одним з найважливіших.

– Буданов витягнув зі своїх паперів карту й зі спокійним, заглибленим у себе виразом обличчям почав розповідати речі, від яких у присутніх мала б кров захолонути в жилах: росіяни можуть почати війну за межами Донбасу, під загрозою Херсон і Харків, є загроза для Києва, росіяни можуть спробувати зайти з Чорнобиля, – йдеться у матеріалі.

Один з учасників зустрічі зазначив, що керівник ГУР Буданов тоді розповідав страшні речі. Проте інші представники української влади не сприйняли його слова серйозно через атмосферу зустрічі.

– Буданов розповідав страшні речі. Але через те, що інші топи влади якось так ледь не роздратовано реагували на те, що він говорив, то й інші не сприймали його серйозно. Знаєте, таке ставлення до заяв Кирила було, як до молодшого брата, – розповів один з присутніх на зустрічі 23 лютого.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Автори матеріалу під час спілкування з Будановим запитали, чому він під час зустрічі не розповів дані розвідки про наміри російського диктатора Володимира Путіна.

– У них, на відміну від депутатів, немає доступу до держтаємниці, тому ми не могли все сказати. Але я досить прямо говорив, так що рівень загрози було нескладно зрозуміти, – вважає керівник ГУР.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-06 01:01:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин