Україна і світ

Готуються до вуличних боїв: російські загарбники у Херсоні посилюють блокпости

У тимчасово окупованому Херсоні загарбники перекидають техніку на лівий берег Дніпро. Вони готуються до вуличних боїв, посилюючи блокпости в місті.

Про це повідомив радник голови Херсонської обласної військової адміністрації Сергій Хлань в ефірі інформаційного марафону.

– Спочатку наші військові вражали склади окупантів близько до лінії зіткнення, потім вони розмістили їх ближче до Херсона. Але ми бачимо чіткі влучення українських збройних сил в розташування та склади російських окупантів в Херсоні, Чорнобаївці, Таврійську, – зазначив Хлань.

За його словами, росіяни почали перетягувати склади ще далі за Дніпро, в Нову Каховку, Олешки, але ЗСУ їм перешкоджає. Це логістично ускладнює доставку боєкомплектів і техніки ближче до передової й послаблює їхню позицію.

– Це мене непокоїть найбільше, останні дні я чую ці тривожні сигнали про посилення точок для вуличних боїв. А це велика небезпека для цивільних громадян. Сподіваюся, що росіян вдасться вибити з Херсона без бою, і вони підуть на лівобережну частину Дніпра. Але треба бути готовим до всього, – додав Хлань.


Нагадаємо, що ЗСУ  звільнили від російських загарбників село Іванівка Херсонської області.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 138-му добу.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Людмила Денісова 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-11 16:03:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин