Україна і світ

Готові до можливого спалаху: на Чернігівщині відновлено роботу пунктів вакцинації проти Covid-19

У Чернігівській області відновлено вакцинацію проти Covid-19, яка була перервана через бойові дії та відсутність належних умов для зберігання вакцин.

Про це повідомив керівник управління охорони здоров’я Чернігівської ОВА Андрій Лінник.

За його словами, зараз у Чернігові працюють п’ять пунктів вакцинації, всього по області – 68. Збільшується кількість бажаючих зробити бустерне щеплення.

– Ми не виключаємо, що восени знову буде спалах коронавірусної хвороби. Зараз саме час захистити себе. Вакцини є, кожен може звернутися до сімейного лікаря або в пункт вакцинації і отримати щеплення, – зазначив Лінник.

За його словами, у травні-червні медичні заклади області отримали достатню кількість вакцин Coronavac та Comirnaty від Pfizer.

Разом з початку року в Чернігівській області проведено 70 тис. щеплень, за останні три місяці – 6 тис., у тому числі майже 3,8 тис. щеплень – бустерна доза. Наразі у Чернігівській області відсоток охоплення щепленнями проти Covid-19 дорослого населення становить 48,8%.

Також в області є 21 заклад охорони здоров’я, де можуть надавати допомогу хворим на Covid-19, розгорнуто близько 400 госпітальних ліжок. Вони забезпечені киснем – або централізовано, або через кисневі концентратори.

Також є можливість перепрофілювати необхідну кількість ліжок, щоб підготуватися до госпіталізації важких пацієнтів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Знайти пункти вакцинації в Чернігівській області можна за цим посиланням.

вакцинация
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-18 11:59:45

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин