Гороховий суп: рецепт з сухариками
Гороховий суп – чудовий варіант для холодних зимових місяців. Він не лише смачний та поживний, а й корисний.
Горох вважається відмінним джерелом рослинного білка. Це робить його важливим компонентом раціону для вегетаріанців та веганів.
Також горох, як і всі бобові, багатий вітамінами, такими як вітамін С, вітамін К, вітаміни групи B, а також мінералами, зокрема залізом та фолієвою кислотою.
Рецепт горохового супу, такого ароматного і ситного, а також рекомендації щодо складу – читайте нижче.
Як приготувати гороховий суп
За бажанням у суп можна додати нарізані пластинками печериці або м’ясні копченості (ковбаски, свині реберця тощо).
Інгредієнти:
- курячі стегенця – 3 шт. (600 г)
- горох сушений – 1,5 склянки
- цибуля – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- картопля – 2-3 шт.
- лавровий лист – 2 шт.
- перець горошком – 6-7 шт.
- сіль, мелений чорний перець – до смаку
- олія для смаження – 2-3 ст. л.
- зелень кропу та петрушки – до смаку
- білий хліб – для сухариків
Гороховий суп – рецепт приготування:
- Горох промиваємо декілька разів холодною водою і замочуємо в 4 склянках води на 2-4 години.
- Курячі стегенця промиваємо, заливаємо 2,5 л води і готуємо до закипання. Потім знімаємо пінку. Додаємо 1 ч. л. солі, лавровий лист, нарізану середніми кубиками картоплю та дрібними кубиками цибулину. Готуємо 20 хвилин.
- Додаємо у бульйон горох і варимо до готовності гороху.
- Для підсмажки в сковороді на олії обсмажуємо натерту моркву з нарізаною цибулею до готовності.
- Коли горох буде практично готовий, додаємо смажені овочі, солимо та перчимо до смаку і готуємо ще близько 10 хвилин.
- Тепер на ваш смак – суп можна збити блендером (попередньо видаливши горошини перцю і лавровий лист) або залишити як є.
- Білий хліб нарізаємо кубиками, викладаємо на сухе деко і готуємо у духовці за 130 °С, щоб гарно підрум’янився і був хрусткий.
Подаємо гороховий суп з нарізаною зеленню і сухариками. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-01-09 14:51:00