Україна і світ

Горіховий Спас 2024: найкращі привітання в листівках Горіховий Спас – останній із трьох спасів, які відзначають віряни цього літа. Привітання в листівках – у матеріалі. 16 Серпня, 7:22


Горіховий Спас – останній із трьох спасів, які відзначають віряни цього літа. За новим календарем свято припадає на 16 серпня, цього дня заведено пекти хліб та святити його в церкві.

З нагоди свята можна зустрітися із сім’єю за столом, де всі зможуть насолодитися хлібом з літнього врожаю, а також провести спекотну пору та підготуватися до осені.

Факти ICTV підготували привітання з Горіховим Спасом в листівках, які зігріють теплим словом та зарядять позитивом на цілий день сім’ю чи друзів навіть на відстані.

Зараз дивляться

Горіховий Спас 2024 – привітання в листівках

Ореховый Спас

Горіховий Спас 2024 – листівки

Ореховый Спас

Привітання з Горіховим Спасом 2024

Ореховый Спас

Листівки з Горіховим Спасом в Україні

Ореховый Спас

Третій Спас 2024 – привітання в листівках

Ореховый Спас

Картинки з Горіховим Спасом

І хоча Горіховий Спас заведено святкувати з меншим розмахом, ніж Яблучний та Медовий, але ігнорувати важливу дату не можна. Раніше в селах до 16 серпня починали збирання пшениці, а також чистили колодязі та річки, щоб не залишитися холодною зимою без води.

У народі вірили, що на Горіховий Спас не можна ходити в ліс, лінуватися, лаятися з близькими, бажати іншим поганого, а також відмовляти у допомозі тим, хто її потребує.

У вересні 2024 року віряни також відзначатимуть кілька великих релігійних подій.  Так, на перший місяць осені припадає Різдво Пресвятої Богородиці та Воздвиження чесного і животворящого Хреста Господнього.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Факти ICTV підготували церковний календар на вересень 2024 року, щоб ви не пропустили важливі дати.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-16 07:23:06