Гомасіо рецепт: що це за приправа та як приготувати
Гомасіо – це японська приправа з кунжуту та морської солі. Вона відома не лише своїм цікавим смаком, а й корисними властивостями.
Слово гомасіо складається з японських слів “гома” (кунжут) і “сіо” (сіль).
Як приготувати японську приправу гомасіо, цікаві факти про гомасіо та корисні поради – читайте в матеріалі.
Гомасіо, або кунжутна сіль, є невіддільною частиною макробіотичної кухні, яка базується на збалансованому харчуванні для гармонії тіла та розуму.
Чим корисна гомасіо: ця приправа – неймовірне джерело кальцію, якого в ньому у 6 разів більше, ніж у молоці. Ця приправа містить залізо, рівень якого перевищує показники м’яса у 5 разів. У складі є вітаміни групи В, амінокислоти та корисні омега-3 й омега-6 жирні кислоти.
Приправа гомасіо: рецепт
Ця проста приправа може стати чудовою альтернативою звичайній солі, додавши стравам насиченого горіхового аромату.
Інгредієнти:
- білий кунжут необсмажений – 2 склянки
- морська сіль – 1 ст. л.
Як приготувати гомасіо: рецепт покроково
- Розігрійте суху сковорідку на середньому вогні.
- Висипте кунжут і обсмажуйте, постійно помішуючи, приблизно 8 хвилин, поки він не стане золотаво-коричневим.
- Перекладіть обсмажений кунжут у ступку чи спеціальну японську посудину – сурібачі.
- Додайте сіль і розітріть насіння до грубої текстури. Отриману суміш повністю охолодіть.
- Перекладіть кунжутну сіль у чисту та суху скляну банку та закрийте кришкою.
Термін зберігання японської приправи гомасіо в холодильнику – близько 3 тижнів.
Гомасіо ідеально підходить як приправа для салатів, овочів, каш і навіть бутербродів. Додайте приправу до страв безпосередньо перед подаванням, щоби зберегти свіжість смаку.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: elanaspantry
Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-12-13 15:16:00