Україна і світ

Головну ялинку Харкова встановили під землею: як містяни зустрічатимуть Новий рік у метро


Головну ялинку Харкова встановили під землею: як містяни зустрічатимуть Новий рік у метро

У Харкові головну ялинку встановили під землею – зустріти Новий рік містяни зможуть у підземці. Цьогоріч зелена красуня не найвища в Україні, як було раніше, 36-метрова ялинка просто не вмістилася б у вестибюлі метрополітену. Однак комунальникам вдалося доправити на одну зі станцій метро будинок Святого Миколая – і це була справжня спецоперація.

У війну метрополітен став прихистком для тисяч людей, які ховалися від російських бомб і ракет. В травні, коли ЗСУ відігнали окупантів подалі від міста, метро знову повезло пасажирів. А нині тут можна не тільки сховатися від обстрілів, а й, навіть трішки посвяткувати.

Головна ялинка Харкова стоїть на станції метро Університет, прикрашали її працівники центрального парку – так званого харківського Діснейленду, звідти й іграшки, ілюмінація і сама ялинка. Різдвяно-новорічні інсталяції встановлені і на станціях Історичний музей, Південний вокзал та Науковій.

Лишати листи Миколаю можна в спеціальній поштовій скринці, розташованій поблизу його резиденції. На станції метро встановили й невеличку сцену – тут артисти влаштовуватимуть вистави та концерти для дітлахів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-16 19:05:51