Україна і світ

головні новини за 26 жовтня 2023

Дайджест новин в Україні та світі за 26 жовтня 2023 року – читайте у матеріалі на сайті Факти ICTV.

Атака Сумської та Херсонської областей

Війська РФ обстріляли село Пожня на Сумщині. В результаті атаки загинув 16-річний хлопець. Окрім того, внаслідок обстрілу були знищені приватні будинки місцевих мешканців.

У Тягинці на Херсонщині російська авіація скинула на населений пункт чотири керовані авіабомби, внаслідок чого загинув чоловік, повідомили в ОВА.

Зараз дивляться

Допомога Україні

Данія направила 13-й пакет військової допомоги Україні в розмірі $520 млн. До нього увійдуть танки, бойові машини піхоти, артилерійські боєприпаси, безпілотники і стрілецька зброя.

До пакету також додали броньовані інженерно-евакуаційні машини, постачання яких фінансується у співпраці з Німеччиною.

Про новий пакет військової допомоги для України на суму $150 млн оголосили і США.

– Сьогодні Міністерство оборони США оголосило про надання додаткової допомоги в галузі безпеки для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони. Це оголошення є сорок дев’ятим траншем адміністрації (президента США Джо Байдена, – Ред.) на постачання обладнання із запасів Міністерства оборони для України із серпня 2021 року, – йдеться у повідомленні.

Цей пакет містить додаткові засоби ППО, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання.

Крім того, ЗМІ проінформували, що Україна у січні може отримати нові ракети дальністю 300 км.

Повідомляється, що військове командування України зустрілося з військовим командуванням країн-партнерів і обговорило зазначені поставки. Наразі невідомо, про які саме ракети йдеться.

Втрати РФ

Станом на 26 жовтня 2023 року, українські військові знищили понад 5 100 російських танків. Упродовж доби ЗСУ ліквідували 810 російських загарбників.

Крім того, курські партизани знищили російську автоматизовану станцію радіоперешкод Р-330Ж Житель.

Також у Бєлгородській області РФ під час дронової атаки постраждав інфраструктурний об’єкт зв’язку.

Було знищено 2 російських самохідних міномети 2С4 Тюльпан калібру 240 мм, які призначені для ураження укріплених фортифікаційних споруд, повідомив бригадний генерал та командувач оперативно-стратегічного угруповання військ Таврія Олександр Тарнавський.

Ситуація в Авдіївці

Окупаційні війська РФ все ще намагаються оточити місто Авдіївка (Донецька область), попри величезні втрати в особовому складі та техніці.

Наразі в районі Авдіївки та Мар’їнки загинули понад 5 тис. окупантів та було знищено до 400 одиниць техніки.

– Наші воїни стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Тоненького та Сєверного – за минулу добу відбито 15 атак ворога, – проінформував Тарнавський.

Українці в Ізраїлі

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив, що кількість жертв серед українців в Ізраїлі зросла до 21 людини.

Також один наш громадянин вважається зниклим безвісти.

Виступ Зеленського на саміті Євроради

Президент України Володимир Зеленський виступив перед учасниками засідання Європейської ради на рівні лідерів держав ЄС. Під час відеозв’язку голова держави наголосив на важливості забезпечення безпеки на Близькому Сході для Європи та закликав ЄС розширити довгострокові програми підтримки України.

Крім того, він зазначив, що санкційний тиск на РФ повинен тривати.

–  Обговорюється новий, 12-й пакет санкцій ЄС. Маємо врахувати досвід усіх попередніх пакетів. І потужність нового санкційного кроку ЄС має бути більшою, ніж попередніх, – сказав президент.

Також він наголосив на необхідності зниження цінової стелі на російську нафту. Крім того, Зеленський запросив оборонні компанії до співпраці з Україною, аби якомога ефективніше протидіяти російській агресії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-10-26 23:16:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин