Львівський портал

Голова чеського парламенту відвідала Львів після нічного обстрілу

Голова Палати депутатів Чеської Республіки Маркета Пекарова Адамова вперше прибула до Львова, щоб особисто побачити наслідки нічного обстрілу і висловити підтримку Україні. Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зустріч планувалася для обговорення українсько-чеської співпраці, зокрема у галузі охорони здоров’я, але через нічний обстріл 4 вересня делегація відвідала місце трагедії.

«Дуже важливо, щоб наші друзі та союзники мали чітке уявлення, якою страшною ціною Україна дає відсіч окупантові», – зазначив Козицький.

Пекарова Адамова висловила глибокі співчуття всім, хто втратив рідних внаслідок удару, та побажала швидкого одужання постраждалим.

Вона підкреслила, що чеський народ був та залишається серед тих, хто робить максимум на дипломатичному рівні, аби лобіювати питання підтримки нашої держави.

Крім того, разом із чеською делегацією та заступницею голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк вшанували українських воїнів, які знайшли вічний спочинок на Марсовому полі.

Чеські гості висловили підтримку нашій боротьбі за майбутнє України та поклали квіти до могили невідомого воїна ЗСУ, який загинув після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. За останніми офіційними даними відомо про сімох осіб, вбитих рашистами, серед яких двоє дітей. Однак спочатку повідомлялося про трьох дітей.

Близько 13:00 у Львові завершили аварійно-рятувальні роботи. Відтак за даними ДСНС кількість постраждалих зросла до 53, а надзвичайники врятували 12 людей.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

5 вересня у Львові оголосили День жалоби за загиблими в результаті удару рф.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 13:59:10