Україна і світ

Глазур для паски – рецепт

До Великодня, який у 2021 році святкуватимемо 2 травня, господині ретельно готуються. Чи не найбільше серед іншого прагнуть знайти ідеальний рецепт глазурі для паски, яка не кришиться, не прилипає до рук і привабливо виглядає.

Факти ICTV підготували універсальний рецепт глазурі, яка не лише прикрасить вашу паску, а й дуже смакуватиме.

Як приготувати глазур для паски

Інгредієнти:

  • дві склянки цукрової пудри;
  • два білка;
  • лимон середньої величини.

Приготування:

  1. Цукрову пудру просійте крізь сито.
  2. Висипте її в чисту миску або каструльку, додайте білок.
  3. Розітріть їх до утворення білої піни.
  4. Вичавіть сік лимона і знову розтирайте до однорідної пишної маси.
  5. Як тільки глазур готова, намажте нею паску дерев’яною ложкою або спеціальною щіточкою.
  6. Не можна давати глазурі застоюватися, інакше вона засохне.

Щоб глазур вийшла різних кольорів, розділіть її на кілька частин.

Темно-коричневий колір вийде при додаванні 2 ч. л. какао і 1 ч. л. води.

Жовтого кольору глазур набуде при додаванні шафрану.

Стійкий помаранчевий відтінок додасть палений цукор.

Зелений – сік шпинату.

Маленькі хитрощі:

  • Якщо ви не використовуєте глазур відразу, прикрийте її харчовою плівкою, щоб не засохла.
  • Щоб зробити візерунки з глазурі, використовуйте кондитерський шприц або целофановий пакет з відрізаним кінчиком.
  • Глазур на паску робіть тільки в сухому та чистому посуді, інакше маса не буде пишною.
  • Залишки глазурі не викидайте: нею можна поливати пряники і святкові пироги.

Рецепти глазурі паски без яєць

У виборі інгредієнтів для приготування глазурі для паски необхідно відштовхуватися від своїх уподобань. Вегетаріанці вважають за краще готувати без яєць, а ті, хто стежать за фігурою, – без цукру.

Факти ICTV приготували рецепти глазурі для паски без яєць. Ознайомитися із ними можна в нашому матеріалі.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2021-04-28 22:35:11

Back to top button