Україна і світ

Глави МЗС G7 мають намір посилити ППО України – комюніке

Країни G7 мають на меті посилити ППО України, щоб захистити цивільних та об’єкти інфраструктури від атак РФ.

Про це йдеться в комюніке глав МЗС країн G7 та високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки.

Зустріч глав МЗС G7: підсумки по Україні

– Ми висловлюємо нашу рішучість, зокрема, посилити можливості протиповітряної оборони України, щоб врятувати життя і захистити критично важливі об’єкти інфраструктури, – йдеться у повідомленні.

Країни наголосили, що продовжуватимуть підтримувати право України на самооборону і підтвердили відданість довгостроковій безпеці нашої держави.

Зараз дивляться

– Разом з міжнародними партнерами ми рішуче налаштовані продовжувати надавати військову, фінансову, політичну, гуманітарну, економічну підтримку Україні та її народу, – пишуть в документі.

Також країни Великої сімки вимагають від РФ вивести всі свої збройні сили і техніку з міжнародно визнаної території України. Вони зазначили, що не визнають легітимність так званих референдумів чи виборів, проведених РФ на тимчасово окупованих територіях .

Окрім того, партнери України продовжать допомагати Києву боротись з наслідками ударів росіян по критичних об’єктах.

– Ми продовжимо допомагати Україні ремонтувати та відновлювати її критично важливу енергетичну та екологічну інфраструктуру і ми знову наголошуємо на нашій рішучій підтримці енергетичної безпеки України, в тому числі через Координаційну групу з питань енергетики G7+, – додали вони.

У комюніке підкреслили, що РФ має заплатити за всю шкоду, яку вона завдала Україні.

Раніше уряд Канади представив федеральний бюджет на 2024 рік, у якому передбачено гроші на летальну і нелетальну військову допомогу Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-19 15:38:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин