Україна і світ

Глава МЗС України у Миколаєві: ми будемо везти нову зброю та заганяти росіян в ізоляцію

У рамках конференції послів України міністр Дмитро Кулеба разом із заступниками та керівниками українських посольств і представництв за кордоном відвідали Миколаїв.

Пр це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Представники українського дипломатичного корпусу ознайомилися з умовами, в яких живе прифронтове місто, відвідали об’єкти цивільної, зокрема освітньої, інфраструктури, зруйновані або постраждалі внаслідок російських обстрілів.

Посли і керівництво МЗС побували на території ДП «Миколаївський суднобудівний завод», де розміщений недобудований ракетний крейсер, що є однотипним кораблем втопленого ЗСУ флагмана Чорноморського флоту рф крейсера «москва». Вони також оглянули постраждалі від російських обстрілів житлові будівлі міста, готель Інгул, національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Миколаївський ліцей №2, а також будівлю Миколаївської обласної військової адміністрації.

«Побачивши наслідки російської агресії своїми очима, ми готові ще сильніше 24 години на добу і 365 днів на рік орати всю землю миру заради України і на нашу перемогу. Переконувати партнерів і тих, хто досі грає в «нейтральність». Ми будемо домагатися нових результатів для нашої країни, везти нову зброю, нове енергообладнання і заганяти російських негідників у ще більш глибоку ізоляцію», — заявив міністр Кулеба.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Під час зустрічі з цивільним і військовим керівництвом Миколаєва і області обговорювалися зусилля іноземних дипломатичних установ України щодо залучення іноземної допомоги для відновлення та економічного розвитку Миколаєва і регіону, зокрема у сфері кораблебудування і підготовки кадрів у цій сфері.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-26 09:13:49