Україна і світ

Глава держави закликав членів Організації американських держав підтримати Україну

Україна потребує більшого заради миру й заради того, щоб російська армія пішла з усіх захоплених наших земель.

Про це наголосив Президент України Володимир Зеленський рід час звернення до учасників сесії Генеральної асамблеї Організації американських держав (ОАД), яка триває в Лімі.

«Я прошу вас підтримати нас на кількох рівнях. Перший – це міжнародні організації, зокрема Генеральна Асамблея ООН. Будь ласка, підтримуйте нас у голосуваннях щодо засудження російських агресивних кроків. Це наш із вами спільний інтерес – щоб ніхто у світі більше не міг розпочинати такі загарбницькі війни, як російська війна проти України. І щоб ніхто у світі не думав, що має право на злочинні анексії земель інших народів, як думає росія.

Другий рівень – національний. Ми потребуємо принциповості від ваших держав. Не дозволяйте використовувати ваші економіки для того, щоб фінансувати злочинну війну та воєнні злочини», – зауважив Володимир Зеленський.

 Перелік необхідних кроків:

– Уникайте, щоб ваші компанії та країни були пов’язані з цими фізичними та юридичними особами росії, через які ця держава здійснює свій терор проти України;

– Підтримуйте санкції проти рф;

– Обмежуйте свої торговельні операції з рф;

– Захистить себе від ризику забруднити свою репутацію зв’язками з державою-терористом та її компаніями;

– Обмежте можливості рф продовжувати цю загарбницьку війну проти України. 

«Третій рівень підтримки, якого ми потребуємо, – це рівень звичайних людей. Просто поширюйте правду про цю війну і жертви, викликані російською агресією. Просто говоріть про це. Нехай ваші народи знають, яке зло росія принесла абсолютно мирному українському народу. Народу, який ніколи не починав жодних загарбницьких війн», – сказав глава держави.

Володимир Зеленський, за його словами, знає, що «у деяких країнах – членах вашої Організації, на жаль, домінує саме російський погляд на цю війну. А це брехливий погляд. Він можливий у вашій частині світу лише тому, що росія щороку витрачає мільярди доларів на свої пропагандистські медіа та різні проєкти, що створюють ілюзорне враження про неї».

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Я вдячний Організації за призупинення дії російського статусу спостерігача. Однак ми потребуємо більшого заради миру й заради того, щоб російська армія пішла з усієї захопленої української землі», – заявив Президент України.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-06 09:49:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин