Львівський портал

Генштаб розповів про ситуацію на фронті

З початку доби найбільша активність російських окупантів спостерігається на Куп’янському та Покровському напрямках. Сили оборони жорстко відповідають на штурмові дії ворога, знищують його особовий склад, а на окремих ділянках фронту, зокрема на Придніпровському напрямку на лівобережжі Дніпра, покращують своє тактичне положення. Про це йдеться в обідньому зведенні Генштабу за 24 травня.

Наразі загальна кількість бойових зіткнень на фронті перевищила 50.

На Харківському напрямку рашисти проводили сім штурмових дій й були відкинуті назад поблизу населених пунктів Глибоке й Липці. ЗСУ дають відсіч та продовжують відбивати чотири російські атаки в районі Вовчанська. По цьому населеному пункту авіація двічі скидала по дві керовані авіабомби. Ще одним КАБом російські терористи уразили Старицю.

На Куп’янському напрямку сьогодні найгарячіше. Ворожі штурми відбито неподалік від Петропавлівки, Стельмахівки, Іванівки, Коломийчихи, Дружелюбівки, Нововодяного, Ковалівки, Новоєгорівки й Невського. Загалом тут відбувалося вже 17 бойових зіткнень. Ситуація контрольована, запевняють у Генштабі.

На Лиманському напрямку окупанти двічі безуспішно намагалися покращити тактичне положення в районах Серебрянського лісництва й Тернів.

На Сіверському напрямку тривають два бойові зіткнення в районах Спірного та Білогорівки.

Один раз загарбники спробували атакувати на Краматорському напрямку біля Кліщіївки. Безуспішно.

На Покровському напрямку агресор поновив високу інтенсивність атак. Так, на цей час відбуваються три бойові зіткнення біля Новоселівки Першої, ще одне – в районі Калинового. Відбито штурмові дії біля населених пунктів Новоолександрівка, Прогрес, Сокіл, Уманське. Загалом відбулося вже 10 боїв. По Желанному ворог ударив КАБом.

Вісім разів з початку доби росіяни вдавалися до штурмових дій на Курахівському напрямку, зокрема в напрямку Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки. Продовжується бій біля села Костянтинівка.

На Времівському напрямку ворог застосував керовану авіабомбу по району населеного пункту Старомайорське. Це один із тих напрямків, де українським підрозділам вдається поліпшити стійкість оборони.

На Оріхівському напрямку окупанти били КАБом по Новоандріївці та проводили одну штурмову дію на Новоданилівку. Загарбники отримали гідну відсіч та відійшли.

На Придніпровському напрямку кількість бойових зіткнень зросла до трьох. При цьому дві штурмові дії – робота наших підрозділів.

На решті напрямків фронту обстановка залишається сталою.

Під вогнем артилерії росіян перебували прикордонні населені пункти Блешня Чернігівської області, Бачівськ, Гиріне, Павлівка та Запсілля на Сумщині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-24 14:15:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин