Україна і світ

Генсек НАТО закликав міністрів оборони країн ЄС посилити підтримку України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі міністрів оборони Європейського Союзу в Брюсселі закликав до ще тіснішої співпраці між НАТО та Європейським Союзом для нарощування виробництва боєприпасів і оборонного обладнання як для підтримки України, так і для поповнення власних запасів.

Про це повідомляє пресслужба НАТО.

Генсек зазначив, що члени НАТО та партнери надають Україні безпрецедентну підтримку. Він привітав заяву США, Великої Британії та інших європейських союзників по НАТО про те, що країни збираються розпочати навчання українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, включаючи F-16. Він наголосив, що це частина довгострокового зобов’язання щодо здатності України захищатися.

«Зараз я бачу, що все більше і більше членів НАТО фактично підписують контракти, а це те, що нам потрібно для того, щоб забезпечити справді збільшення виробництва. Нам потрібно уникати створення нових бар’єрів між союзниками по НАТО, нам потрібно зміцнити трансатлантичну промислову базу, щоб забезпечити поповнення власних запасів, забезпечити власне стримування та захист, а також продовжувати підтримувати Україну», — наголосив Єнс Столтенберг.

Генеральний секретар НАТО оголосив, що Альянс проведе неформальний захід із лідерами трансатлантичної промисловості на полях наступної зустрічі міністрів оборони в Брюсселі 15-16 червня, на яку він також запросив Високого представника ЄС Жозепа Борреля та українських представників.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, раніше Єнс Столтенберг заявив, що навчання українських пілотів на винищувачах F-16 американського виробництва не робить НАТО стороною конфлікту.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-05-24 10:49:13