Україна і світ

Генсек НАТО та міністр оборони США зустрілися напередодні зібрання у форматі «Рамштайн»

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та міністр оборони США Ллойд Остін зустрілися у Пентагоні напередодні зустрічі у форматі «Рамштайн».

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Пентагону.

«Минув майже рік після неспровокованого вторгнення росії в Україну, і НАТО залишається сильнішим і згуртованішим, ніж будь-коли. І наші союзники по НАТО підтримали боротьбу України за своє існування. Лише за останній місяць ми побачили деякі видатні внески. Тому я з нетерпінням чекаю обговорення того, як ми будемо розвивати цей імпульс і продовжувати зміцнювати трансатлантичну безпеку, оскільки ми очікуємо зустрічі міністрів оборони в Брюсселі наступного тижня», — зазначив Ллойд Остін.

Він зазначив, що для розмови сторони мають великий порядок денний, і цей порядок денний включає відверті дискусії про гостру загрозу з боку росії, поповнення та підтримку обладнанням та боєприпасами, які надіслали Україні, поглиблення інвестицій в оборону та інші спільні виклики, включаючи проблеми безпеки щодо Китайської Народної Республіки.

«В Україну вторглися, і Україна має право захищати свою територію. Право на самооборону закріплене в Статуті ООН, і союзники та партнери по НАТО допомагають Україні відстоювати це право. Нам потрібно бути готовими до довготривалих переговорів, щоб підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», — наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, чергове засідання контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» відбудеться 14 лютого у штаб-квартирі НАТО.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-09 11:09:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин