Україна і світ

Генсек НАТО отримав почесну нагороду Верховної Ради України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на церемонії в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу отримав Почесну нагороду Верховної Ради України.

Про це повідомила пресслужба НАТО.

Нагороду вручив співголова Міжпарламентської ради Україна-НАТО, голова української делегації в Парламентській асамблеї НАТО Олександр Корнієнко.

Почесна відзнака є найвищою нагородою Верховної Ради за «вагомий внесок у будь-яку сферу життя, визначну громадсько-політичну діяльність, заслуги перед українським народом у становленні та зміцненні України як демократичної, соціальної, правової держави».

Єнс Столтенберг сказав, що НАТО підтримує Україну відтоді, як вона відновила свою незалежність, і що Альянс активізувався більше, ніж будь-коли, відколи росія розпочала свою широкомасштабну агресивну війну. Він привітав те, що країни-члени НАТО надають безпрецедентну військову, фінансову та гуманітарну допомогу для підтримки права України на самооборону, як це закріплено в Статуті ООН, зазначивши, що НАТО зобов’язується підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. Крім того, він привітав заяви членів Альянсу про більш досконале важке озброєння, зроблені на зустрічі Контактної групи з оборони України під проводом США в Рамштайні минулого тижня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Для мене велика честь прийняти цю нагороду на знак визнання довгострокової підтримки України з боку НАТО. Але справжнє визнання має дістатися вам. Мужність і рішучість українського народу, уряду, Ради та ЗСУ надихали всіх нас. Коли ви героїчно захищаєте свою свободу та демократію — наші спільні цінності», — зазначив Єнс Столтенберг.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-23 16:55:12